Wat is Pilates?

De Pilatesmethode

Pilates lijkt niet op Aerobics of andere fitness stromingen.
Het is een bewegingsmethode. Ontwikkeld door Joseph Hubertus Pilates, ongeveer 100 jaar geleden.Hij noemde het  “The art of Contrology”. Er is veel overeenkomst met Yoga, Mensendieck en ook  fysiotherapie. 

Pilates haalde zijn inspiratie overal vandaan. Pilates is al decennia lang een groot succes in de VS en Engeland en is nu ook Nederland aan het veroveren.

De Oefeningen

Pilates bestaat uit oefeningen die licht zijn en het lichaam zo min mogelijk belasten. De bewegingen worden heel rustig, geconcentreerd, gecontroleerd uitgevoerd. Er bestaan prachtige apparaten, maar wij doen de oefeningen op een mat. Meestal liggend.

Het resultaat

De Pilates methode geeft je een sterke romp. De rug- en buikspieren, de bekkenbodemspieren en het diafragma leren weer samen te werken. Hierdoor kunnen vooral rug- nek- en schouderklachten verminderen en zelfs verdwijnen. Je ontwikkelt lange sterke spieren en je leert spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had.
Je krijgt souplesse en balans en een betere houding en Pilates brengt harmonie tussen lichaam en geest.

Voor iedereen

Vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd en conditie, kan Pilates beoefenen.
Pilates is goed voor de gezondheid. Het werkt als blessure preventie. Het helpt drukte en stress te verminderen. Èn het geeft energie en je kunt er ook nog vaak bij(om) lachen!

Het doet je beter voelen en dat zal ook te zien zijn!